Autosalon New York: Nieuwe Lexus RX!

Lexus RX 1

De Lexus RX is al jaren een vaste waarde in het SUV segment, zelfs in Europa. Lexus is momenteel nog ijverig bezig aan de laatste fijnafstelling van de nieuwe RX op zowaar onze Belgische wegen, maar het stelde haar nieuwe parel vandaag toch al officieel voor op het autosalon van New York.

Ik had ooit het genoegen om enkele foto’s te maken in de achtertuin van één van de weinige Bugatti eigenaren in België. Naast de Veyron stond er ook een Lexus RX op de oprit. Ik heb me altijd afgevraagd waarom net dit “soort” eigenaars vaak een RX kopen. Het antwoord moeten we niet ver zoeken als deze auto zelfs in het gezelschap van een Bugatti Veyron mag vertoeven. Het is gewoon een steengoede auto. Bovendien was het lange tijd de enige SUV met hybride aandrijving in de catalogus. De Lexus RX is sinds zijn lancering in 1997 al 2,1 miljoen keer uit de showroon gevlogen en is daarmee de populairste én belangrijkste Lexus. Bijna één op de drie geproduceerde Lexussen ooit is een RX sinds het 26 jarige bestaan van Lexus.

RX_350_F_SPORT_studio_03__mid

Terwijl de eerste generatie (1997) nog een soort Mercedes ML kloon was hebben de generaties erna een meer uitgesproken lijn gekregen. Ook de 4e generatie RX is meteen herkenbaar als een RX maar de familieband met de kleinere NX is wel duidelijk. De looks zullen niet voor iedereen weggelegd zijn maar we kunnen het Lexus design enkel maar aanmoedigen. Het zorgt alvast voor wat meer karakter op onze Europese wegen. De meest opvallende designtrek van de nieuwe RX is de zwart gemaakte C-stijl in een opmerkelijk vloeiende vorm die bovendien voor een soort SUV-coupé look zorgt.

Lexus RX 2

In het interieur zien we een typisch Lexus interieur met een indrukwekkend 12,3 inch scherm. Motorisch ontbreken nog de belangrijkste details want voorlopig wordt enkel vrijgegeven dat 3,5 V6 benzinemotoren al dan niet in hybride combinatie voor de nodige power zorgen. Uiteraard gaat de weglegging, de stabiliteit en de veiligheid erop vooruit en voor wie sportieve looks hoog op zijn verlanglijstje heeft staan zorgt Lexus opnieuw voor het F SPORT pakket. De veranderingen zijn echter niet louter visueel want ook onderhuids werden er wat aanpassingen gemaakt met het oog op de sportieve rijder.

RX_350_F_SPORT_studio_06__mid

Het is nog niet bekend waanneer de nieuwe RX bij de Belgische dealers staat maar met de RX krijgen de gefacelift M-Klasse en Range Rover Sport er een stevige concurrent bij.