Alfa Romeo Giulia QV

Alfa Romeo Giulia: Zoveel kost Alfa’s mooiste

We hebben er even op moeten wachten maar hij is er eindelijk, de bloedmooie Alfa Romeo Giulia. Oké, erg objectief zijn we niet op een zonnige vrijdagnamiddag. De Alfa Romeo Giulia is vanaf heden verkrijgbaar bij jouw lokale Alfa Romeo-teler. Basisprijs van een kale Giulia is €31.990 inclusief btw. Teruggeven op €32.000? Dat kan!

Alfa Romeo Giulia

Voor die (bijna) ronde som krijg je de instapversie met de 2.2 liter dieselmotor met 136 pk. Die motor is eveneens beschikbaar met 150 pk en 180 pk. Dit in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen of de 8-trapsautomaat. Rijplezier gegarandeerd dus. Bovendien zeer sterk gepositioneerd ten opzichte van de BMW 3-reeks, Mercedes C-klasse en Audi A4. Of je voor die prijs ook evenveel terug krijgt zien we pas bij een rijtest met deze pasgeboren Italiaan. Het oog wil ook wat, daarom brengt Alfa drie uitvoeringen op de markt voor de Gulia: ‘Giulia’, ‘Super’ en ‘QV’.

Alfa Romeo Giulia

Als meest sportieve versie komt Alfa Romeo namelijk met de Qiulia QV. Met opzet schrijven we de afkorting aangezien geen kat de volle naam kan schrijven, laat staan uitspreken. Die QV komt er met een 2.9 liter V6 benzinemotor en liefst 510 pk. Ja dat lees je goed, 5 1 0 p k. Kies je nu nog altijd voor die 2.2 liter dieselmotor? Dat dacht ik wel.

Alfa Romeo Giulia QV

Rij je zakelijk dan is die laatste wel de beste oplossing, slechts 99 gram CO² per kilometer voor de 180 pk-versie in combinatie met de automatische transmissie.  Alfa Romeo heeft voor leaserijders twee pakketten voorzien; Business Pack en Business Pack Plus. Voor enkele duizenden euro’s krijg je daarvoor een metaalkleur, navigatiesysteem en parkeersensoren terug. het ‘Plus’-pakket geeft je daarbovenop nog eens lederen zetels. Nog meer weten over de Giulia? Neem eens een kijkje in de showroom, of gewoon via deze weg.

Alfa ROmeo Giulia QV

Goesting gekregen een nieuwe Alfa Romeo Giulia aan te schaffen na het lezen van dit bericht? Wij ook! Jouw oude wagen is kostbaar.