Toyota maakt indruk tijdens de eerste kwalificatie van het nieuwe WEC seizoen

De 6 uur van Silverstone is sinds enige tijd de seizoensopener van het World Endurance Championship. Toyota lijkt sterk begonnen, want na het domineren van de oefensessies claimt het ook de eerste startrij voor de WEC race morgen.

Het kan niet onder stoelen of banken gestoken worden dat het WEC seizoen dit jaar in mineur van start gaat na de ‘noodgedwongen’ goodbye van Audi eind vorig jaar. De LMP1 moet het nu enkel hebben van de strijd tussen Porsche en Toyota en daarin blijkt Toyota voorlopig het beste werk geleverd te hebben tijdens de winter. Misschien kan het Honda F1 (motor)team raad vragen bij haar Japanse collega’s hoe het dus wel moet?

De Toyota #7 van het trio Conway, Kobayashi en Lopez wist deze namiddag de snelste tijd op het circuit van Silverstone te rijden, voor teamgenoten Buemi, Davidson en Nakajima. Op ruime afstand volgen de twee LMP1 Porsches (#1 en #2) die vorig jaar nog met relatief gemak alle titels in de wacht wisten te slepen. Afwachten of de race pace van de Porsches en Toyota’s morgen wel dichter bij elkaar ligt, en dan is er uiteraard nog de kans op betrouwbaarheidsproblemen, remember Le Mans vorig jaar.

In de LMGTE klasse is Ford opnieuw sterk bezig, al liggen de verschillen onderling met Aston Martin, Porsche en Ferrari iets dichter bij elkaar. De 6 uur van Silverstone start morgen om 12 uur lokale tijd.

 

Ook interessant
Bentley Continental Supersports
Autosalon Genève: Bentley Continental Supersports Cabrio