Laat jouw werknemers optimaal genieten van hun bedrijfswagen!

Als werkgever wil je jouw werknemers graag het gevoel geven dat ze gewaardeerd worden en dat ze optimaal kunnen genieten van hun extralegale voordelen. Een van die voordelen kan een bedrijfswagen zijn. Maar hoe zorg je er als werkgever voor dat jouw werknemers hun bedrijfswagen ten volle kunnen benutten? In dit artikel vind je enkele handige tips en tricks.

Comfort en gemak

Niets is zo vervelend als een oncomfortabele rit naar het werk. Een comfortabele bedrijfswagen zorgt voor een aangename rit naar het werk en terug. Dit bevordert de productiviteit van jouw werknemer, omdat hij zich geen zorgen hoeft te maken over vermoeidheid of ongemak tijdens het rijden.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke factor bij het gebruik van een bedrijfswagen. Zorg ervoor dat de wagens voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en -normen. Dit zorgt niet alleen voor de veiligheid van de werknemers, maar ook voor die van andere weggebruikers.

Optimaal gebruik van een tankkaart

Aan een bedrijfswagen zit meestal een tankkaart verbonden, waardoor ook de brandstof op kosten van de werkgever is. Maar wist je dat je als werkgever ook kan kiezen voor tankkaarten met extra voordelen? In samenspraak met het personeel kan bekeken welke voordelen toepasbaar zijn per personeelslid.

Oplossing voor elektrische bedrijfswagens

Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische bedrijfswagens. Hierbij is een laadpas een onmisbaar instrument. Een laadpas werkt eigenlijk op dezelfde manier als een tankkaart, maar dan om een elektrische wagen op te laden. Met een laadpas kan jouw  werknemer terecht bij verschillende laadpunten in binnen- en buitenland. Als dat niet handig is?

Bonusvoordelen 

Om je werknemers nog meer te laten genieten van hun bedrijfswagen, kun je extra bonusvoordelen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan gratis of voordelige parkeerplaatsen op drukke locaties, een regeling voor wisselende auto’s voor langere ritten of een extra verzekering voor ongevallen.