Subaru BRZ

Afscheid van een vriend – Subaru BRZ

Na 9 jaar vindt Subaru het welletjes met de BRZ. Tegen de zomer van dit jaar zal in Japan de laatste BRZ geproduceerd worden. Daar rolt ook tweelingsbroer Toyota 86 van de band in Ota. Wellicht gaat die ook op de schop. Subaru neemt afscheid met de BRZ Final Edition.

Je zal er wel snel bij moeten zijn, want de Belgische Subaru invoerder voorziet amper 15 exemplaren van dit uitzwaaimodel voor de Belux. Bestellen kan enkel online via deze link. Zes exemplaren vonden al een eigenaar (of dealer) op het moment van schrijven. De Final Edition onderscheiden kan door de rode Brembo remklauwen, specifieke Sachs schokdempers en 17 inch Black Metallic velgen. Enkel koetwerkskleuren Crystal Black Silica en WR Blue Pearl zijn beschikbaar. Het prijskaartje bedraagt net geen € 40.000. De standaarduitrusting is wel vrij compleet: 7-inch touchscreen Audiosysteem met zes luidsprekers en Apple CarPlay/Android Auto, elektrisch inklapbare en verwarmde buitenspiegels, automatische airco met twee zones en LED-mistlampen. Het zou er nog aan ontbreken, maar de BRZ is enkel verkrijgbaar met manuele zesbak. Wrijf maar al in je handjes …

De Subaru BRZ is AutoJunior niet onbekend. Zo was het de eerste auto voor onze Wrap-for-life actie. En meer recentelijk konden we achter het stuur kruipen van het 2019 modeljaar. De BRZ is dan wel niet de meest verfijnde auto, maar slaagt er wel in tonnen rijplezier te bieden voor een beschaafd prijskaartje.

Subaru BRZ