mercedes herfstrit

West-Vlaamse Mercedes-Benz Herfstrit

Op zondag 24/11/2013 omstreeks 10u30 verzamelden er in de Roeselare enkele Mercedes-liefhebbers met hun wagen. Klaar om een herfstrit te maken in de streek rond Roeselare-Diksmuide-Ieper.

mercedes herfstrit

Rond 11u vertrokken we. Wij reden zelf mee met een Mercedes-Benz GL320 CDI. De rit ging via Oostnieuwkerke naar Vijwegen, vervolgens naar Houthulst en zo het drevenlandschap binnen. Daarna reden we naar Jonkershove en zo via Woumen naar Diksmuide. Daar werden de auto’s geplaatst langs het water. Na een korte wandeling naar de markt, konden we ons verwarmen en onze magen vullen in het restaurant.

mercedes herfstrit

Iets voor 14u00 vertrokken alle sterren naar de volgende bestemming. Slechts enkele kilometers verder was er een kleine verrassing voorzien. Van iedere deelnemer werd een foto genomen voor het kasteel. Via Merkem en Boezinge reden we richting Ieper.

mercedes herfstrit

Daarna volgde een échte bergbeklimming in Kemmel… Wat verder was opnieuw een kleine stop voorzien aan de auto zelf met een drankje! Via Kemmel werd er terug naar Ieper gereden, natuurlijk via een andere weg en zo via Langemark, naar Madonna, als zich nog iemand de film het Varken van Madonna kan boven halen… Dat ging over dat dorp! Als laatste reden we naar eindbestemming Klerken. Daar werden de auto’s geparkeerd aan de kerk en was het slechts 50 meter stappen naar de verwarmde loods. Daar werden de broodjes opgegeten en kon er nog lang worden nagepraat…

Ondanks het tegenvallende weer hebben we ons goed geamuseerd en het is zeker voor herhaling vatbaar!