VW Golf 7

Volkswagen Golf strakker in het pak

De huidige Volkswagen Golf VII draait al mee sinds 2012, hoog tijd dus voor een grondige opfrisbeurt voor het belangrijkste model in het Volkswagen gamma.

Binnen de Volkwagen groep heerst er nog steeds een parfum de crise met alle gevolgen van dien, maar gelukkig heeft het geen impact op de doorontwikkeling van de modellen van Volkswagen. Een beetje tegen de Golf-traditie in krijgt de huidige VW Golf een facelift, de Golf V en VI kregen die namelijk niet. De Golf facelift kondigt wat Volkwagen zelf omschrijft als de start van het grootste modeloffensief ooit in haar geschiedenis. In 2020 zou dan ook het volledig VW-gamma vernieuwd zijn. In lijn met de huidige tijdsgeest zijn er vooral updates omtrent autonoom rijden en inter-connectiviteit. Zo krijgt de Golf facelift in navolging van de Tiguan file-assistentie, noodstop-assistentie en voetgangersdetectie.

vw-golf-8

Ook het exterieur werd op subtiele wijze herzien met onder meer hertekende LED koplampen en achterlichten, hertekende uitlaten en dito bumpers. In het interieur is er nu ook de keuze uit een groter infotainmentscherm (9,2 inch) en als primeur voor deze klasse is er à la BMW 7 ook bewegingsherkenning om bepaalde interieurfuncties te wijzigen, de zogenaamde gesture control. Motorisch is er een nieuwe 1.5 TSI Evo, een turbo benzinemotor die 150 pk levert inclusief cilinderuitschakeling. Later volgt een BlueMotion variant met 130 pk inclusief ‘zeilfunctie’ waarbij de motor volledig wordt uitgeschakeld tijdens het rijden. Volgens de Volkswagen ingenieurs zou dat in de praktijk een verbruikswinst van minstens één liter opleveren ten opzichte van even krachtige motoren. De DSG 6 automaat maakt ook plaats voor de efficiëntere DSG 7 met zeven versnellingen dus. Ook de GTI kreeg extra pk’s in de Performance uitvoering (245 pk), de bejubelde GTI Clubsport zal waarschijnlijk ook later weer het Golf-gamma vervoegen.

VW Golf GTI

Met de Golf facelift probeert Volkswagen de huidige productieteller van 33 miljoen Golf-stuks met nog enkele miljoenen in de hoogte te krijgen. Bestellen kan vanaf begin december. In afwachting van meer details kunnen we wel reeds meegeven dat er opnieuw een elektrische e-Golf op het programma staat met een ruimer rijbereik.

Zelf interesse in een nieuwe Golf maar eerst weten hoeveel je huidige wagen nog waard is? Dat kan eenvoudig hier.

[button-blue url=”https://www.facebook.com/AutoJuniorBelgium/” target=”_blank” position=””]Like AutoJunior op Facebook[/button-blue][divider_top]