Porsche wint 6 uur van Shanghai en stelt zo constructeurstitel veilig

In het land van de rijzende zon heeft Porsche deze morgen de 6 uur van Shanghai gewonnen. Dankzij een zesde overwinning van het seizoen is Porsche met nog één wedstrijd te gaan zeker van de constructeurstitel.

In de kwalificaties toonde de Porsche 919 Hybrid #1 van het trio Webber, Bernhard en Hartley zich de snelste voor de Toyota #5 en de Audi #8. In de LMGTE Pro was de eerste startrij weggepalmd door twee Ford GT’s. Bij de start nam de Toyota #5 van Buemi de leiding over, maar Hartley wist al snel de leiding terug over te nemen van de Toyota. Na 2 uur racen wist de Porsche #2 zich op te werken naar een tweede plaats net na de op pole getarte Porsche #1 die na schade binnen moest voor een nieuwe voorvleugel.

porsche-lmp1-2

De eerste plaats van de Porsche #1 kwam nooit echt in gevaar, maar de strijd voor de podiumplaatsen tussen de overige Porsche en de Toyota’s maakte de race interessant. De Toyota #6 wist zich definitief op te werken naar de tweede plaats in de laatste uren van de race en wist die ook te behouden dankzij een slimmere bandenstrategie. De Audi’s kwamen door brandstofpomp problemen niet voor in het verhaal en is dan ook duidelijk nog niet bekomen van de aankondiging van de uitstap. Minder spanning was er in de LMGTE Pro klasse waar Ford gecontroleerd de eerste twee plaatsen behield voor eerste achtervolger Calado in een Ferrari 488 GTE.

6-uur-van-shanghai

Met nog één wedstrijd te gaan is Porsche al zeker van de constructeurstitel. De titel bij de rijders zal beslecht worden in de 6 uur van Bahrain tussen het trio’s Lieb, Janu, Dumas (Porsche) en Kobayashi, Conway, Sarrazin (Toyota).