Volkswagen T-Roc

Volkswagen goes wild met gloednieuwe T-Roc!

Gedaan met saaie Volkwagens … VW is ready to rock! Bij deze meteen de verklaring van de naam T-Roc, VW’s vierde SUV die een hipper alternatief voor de Tiguan moet zijn.

Al enkele jaren zien we een verschuiving van grote SUVs naar kleinere exemplaren. VW ziet voldoende ruimte om een extra model net onder de Tiguan te lanceren. De T-Roc staat op hetzeflde modulair MQB platform van de Golf en de Tiguan. Het design van VW nieuwste is zo uitgesproken dat we even dachten dat het ging om een concept bij het zien van de eerste foto’s. Zo zullen klanten optioneel kunnen kiezen voor een dak in contrasterende kleur. Een chromen strip van de A-stijl tot diep in de C-stijl zou een verwijzing moeten voorstellen naar een coupé.

Ook in het interieur is de koetswerkkleur prominent aanwezig in de sierelementen (niet mogelijk op de basisversie). Uiteraard zijn alle rij- en veiligheidssystemen die we reeds kennen van de Tiguan aanwezig op de T-Roc. Ook motorisch geen verrassingen met drie diesels en drie benzinemotoren. Optioneel zal er ook keuze zijn uit vierwielaandrijving. Afspraak bij de Volkswagen dealer in November of op het autosalon van Frankfurt uiteraard.