Vandoorne

Vandoorne verslaat ploegmaat Button in kwalificatieduel

Stoffel Vandoorne’s eerste test is geslaagd: versla je ploegmaat in de kwalificaties.

De beste referentie voor een F1 rijder blijft de ploegmaat. Het mag dan wel maar om 94 duizendsten van een seconde gaan, Vandoorne troefde tijdens de kwalificaties voor de GP van Bahrain toch maar eventjes ploegmaat en ex-wereldkampioen Button af. Met een rondetijd van 1:31.934 start Vandoorne op P12 en staat daarmee aan de deur van de punten.

De Mercedessen van Hamilton en Rosberg waren opnieuw de snelste van de hoop en waren de enige bolides die onder 1:30 wisten te duiken. Opmerkelijk ook, de poleronde van Hamilton was met 1:29.493 maar liefst 3 seconden sneller dan de poleronde van vorig jaar! Hamilton’s polepositie stond even ter discussie na een ongereglementeerd manoeuvre in de pitlane, maar Hamilton komt er met een waarschuwing vanaf.

Vandoorne heeft goede herinneringen aan het circuit van Sakhir. In de vier GP2 races die er vorig jaar plaats vonden stond Vandoorne tweemaal op het hoogste podiumtreedje, en tweemaal tweede in de sprintraces. Mits geen tegenvallers is de kans er wel degelijk dat Vandoorne met enkele puntjes op zak naar huis kan. De race start om 17:00 Belgische tijd en de wielrenners die meedoen aan de Ronde van Vlaanderen hebben al beloofd een tandje bij te zetten om voor 17:00 over de streep te komen …

 

 

https://twitter.com/f1fanatic_co_uk/status/716324451848167424