Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne maakt zich klaar voor eerste F1 race dit weekend

Fernando Alonso’s crash in de Formule 1 Grand Prix van Australië twee weken geleden zal je ongetwijfeld al ergens voorbij hebben zien komen, maar de crash krijgt nu ook een staartje. De Spanjaard kroop dan wel wonderwel ongeschonden uit zijn McLaren wrak, maar werd vandaag door de FIA medisch afgekeurd voor deelname aan de GP van Bahrain. Onze landgenoot en reserverijder Stoffel Vandoorne krijgt daardoor de kans om voor de eerste maal deel te nemen aan een F1 Grand Prix.

Vandoorne gaf eerder al meerdere malen aan klaar te zijn voor een F1 seizoen, dus dit weekend wordt het ideale moment om indruk te maken. De timing is verre van optimaal, want Vandoorne was vandaag nog actief in de Super Formula testdag op het Okayama circuit Japan waar hij met zijn team Dandelion Racing de auto klaarstoomt voor het nieuwe seizoen. Vandoorne realiseerde er vandaag een vierde snelste tijd net voor halfbelg André Lotterer.

Vandoorne gaat dit weekend van start in Bahrain met startnummer 47 op de McLaren-Honda MP4-31. Kwa pure snelheid heeft McLaren grote stappen vooruit gezet ten opzichte van vorig jaar, maar de racesnelheid in Melbourne twee weken geleden viel toch enigsinds tegen. Dat maant ons aan om geen al te hoge verwachtingen te scheppen, maar met een toptalent als Vandoorne weet je natuurlijk nooit … #GoStoff