Stoffel Vandoorne
Picture: McLaren

Ontmoet Stoffel Vandoorne op 10 december

Wie onze Belgische Formule 1 held Stoffel Vandoorne eens wil ontmoeten kan volgende zondag terecht in Kortrijk in Worldkarts op de officiële Meet & Greet.

Worldkarts Kortrijk is sinds dit jaar de officiële host voor de officiële supportersclub van Stoffel Vandoorne. Iedereen kent ondertussen wel het verhaal achter de keuze voor de Kortrijkse karting. Op zondag 10 december zakt Stoffel Vandoorne naar Kortrijk af voor de fandag georganiseerd door de officiële supportersclub. Naast Stoffel zijn bezoek zullen er tal van randactiviteiten zijn en er zal ook een officiële merchandising stand de nodige portefeuilles met plezier lichter maken.

Stoffel zal aanwezig zijn van 10:00 tot 15:00. Karten zal er zondag wel niet inzitten dus een rechtstreeks duel met Stoffel zal dus voor een andere keer zijn. Voor wie Stoffel Vandoorne eens wil ontmoeten is de Meet & Greet wel de perfecte gelegenheid. Alle info over het event vind je hier.

Stoffel Vandoorne

Kijken we terug op het afgelopen seizoen dan onthouden we toch vooral het volgende:

  • Stoffel wist twee maal 7e te eindigen met een F1 bolide die bij momenten sneller achteruit dan vooruit reed. Ploegmaat & ervaren rot Fernando Alonso deed met een zesde plaats maar één plaats beter.
  • Stoffel kon in Bahrein niet starten door technische problemen, heeft 3 maal opgeven door pech tijdens de race en twee opgaves door een aanrijding. Alonso daarentegen moest zelfs 11 keer opgeven dit seizoen.
  • Buiten de touché met Massa in Spanje en het kussen van de muur in Monaco na een safety car situatie is Vandoorne er in geslaagd een meer dan uitzonderlijk seizoen bijeen te rijden, zeker met zo’n prutsmotor (excuses Honda).
  • Stoffel wist in drie GP’s punten te scoren: Hongarije, Singapore en Maleisië. Met 13 punten eindigt Stoffel zo 16e in het rijdersklassement. Net na Fernando Alonso.
  • Triestig record: Stoffel zijn McLaren-Honda wist in totaal 213 grid penalties te sprokkelen door het wisselen van motoronderdelen.

Stoffel Vandoorne

Afwachten of de samenwerking McLaren-Renault volgend jaar enige beterschap brengt. Hopelijk kan Vandoorne dan wel op zijn minst voor een podiumplaats meestrijden.