Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne en zijn weg naar de F1

Het begint eindelijk door te dringen. Volgend jaar neemt een Belg deel aan een Formule 1 seizoen. De terechte mediastorm is even gaan liggen dus het ideale moment om eens terug te blikken op de autosportcarrière van Stoffel Vandoorne.

Dit jaar greep GP2 kampioen Stoffel Vandoorne nog net naast een F1 zitje, maar volgend jaar is het dus eindelijk raak. McLaren kondigde afgelopen weekend aan dat Jenson Button in 2017 en 2018 adviseur van het team wordt. Stoffel Vandoorne kan in 2017 dus eindelijk als full-time racepiloot aan de bak bij McLaren-Honda in de MP4-32 naast oude rot Fernando Alonso.

Het lange wachten van het Belgische supertalent wordt dus eindelijk beloond. Na de aankondiging dat Massa ermee stopt na dit seizoen kon McLaren niet langer wachten om haar rijdersbeslissing bekend te maken. Een Belgisch feestje in Spa zat er twee weken geleden niet in, maar Vandoorne schrijft met zijn F1 zitje alvast een stukje Belgische autosportgeschiedenis. Afgelopen dagen kreeg Vandoorne eindelijk het allergrootste respect van de Belgische en internationale media die vele fans al langer met zich meedragen.

De weg naar de F1 leek een evidentie, maar was toch vooral een weg van toewijding, volharding en vooral talent waarbij de emoties vaak hooggespannen stonden. In een hippe tijdslijn proberen we een high-level overzicht te geven van Stoffel’s weg naar F1.

** Foto’s zijn helaas van de site verdwenen **

De AutoJunior redactie wenst Stoffel en zijn entourage een welverdiende en succesvolle F1 carrière toe. Afspraak in maart voor de eerste GP van het 2017 F1 seizoen!