Toyota Supra

Toyota Gazoo Racing Supra – De terugkeer van een legende

Het was al enige tijd duidelijk dat Toyota aan een nieuwe sportwagen werkt. Samen met BMW, want de Duitsers stellen binnenkort ook een gloednieuwe Z4 (of Z5?) voor.

Persoonlijk ben ik nooit een fan geweest van de laatste Toyota Supra, maar misschien ontbreekt het me aan het nodige need-for-speed gehalte. Wellicht kwam het door die gigantische strijkplank achteraan en misschien ook omdat er geen enkele standaard Supra te vinden is. De nieuwe Supra werd al enkele malen als concept getoond en met de race versie is dat niet anders.

Toyota liet de Race versie van de Supra creëren door Toyota Gazoo Racing oftewel de mannen (en wellicht ook vrouwen) die ook de LMP1 bolides bouwen voor de WEC en onlangs ook een sportieve en gelimiteerde versie van de Toyota Yaris. Het concept van de Supra Racing is vrij eenvoudig: motor vooraan en achterwielaandrijving. Het koetswerk bestaat voornamelijk uit composietmaterialen en ook plastiek houdt het gewicht van deze Supra laag. Brembo Racing zorgt voor het betere remwerk en velgenspecialist BBS is ook van de partij. OMP zorgde voor de zetels en het sportstuur. Afwachten wanneer we de nieuwe creatie op het circuit terugvinden, maar het geeft alvast een goed idee van de uiteindelijke productieversie.

Toyota Supra