Polestar 1

Polestar 1 mag geen Volvo zijn

In Genève kon het publiek voor het eerst kennis maken met de Polestar 1. Het eerste officiële model van het hybride/elektrisch submerk van Volvo. Op een uit de kluiten gewassen stand konden we voor het eerst de Polestar 1 aanschouwen.

Het Volvo logo schittert door afwezigheid. Toch even wennen … De Polestar 1 was eind vorig jaar reeds te zien op een media event in China, toch wel een beetje het tweede thuisland van Volvo. Sindsdien kreeg Polestar interesse van reeds 6.000 klanten. Orders plaatsen is reeds mogelijk in 16 landen, inclusief België. Voorlopig geen grote ambities voor de Polestar 1, want het wil amper 500 stuks per jaar bouwen. De Chinese link wordt nog duidelijker als je weet dat de productie zal plaatsvinden in Chengdu.

De Polestar 1 is geen vol-elektrische bolide, eerder een uit de kluiten gewassen hybride. Zo levert de combinatie van de benzinemotor (vooraan) en twee elektromotoren (achteraan) 600 pk en 1.000 Nm koppel. Het levert alvast een elektrisch rijbereik van 150 km op, ongezien voor een hybride.