Chantilly Arts & Elegance

AutoJunior Toptip: Chantilly Arts & Elegance

Op aanraden van kenners zakten we enkele weken terug af naar Chantilly Arts & Elegance op het gelijknamige kasteeldomein ten noorden van Parijs. Wellicht kennen velen Chantilly van de hippodrome en andere paard-gerelateerde activiteiten. Nog interessanter is dus het jaarlijkse auto-evenement dat naast een concours d’élégance tal van andere attracties biedt. Het evenement kost een aardige duit, maar dat heeft zo haar positieve impact op het aanwezige volk (zonnebril kan handig zijn …). Een overzicht van wat de 2017 editie zoal op de been bracht.

 

Presidentiële Citröen’s

De huidige wagen waarin Franse president Emmanuel Macron wordt rondgevoerd is een gloednieuwe Citroën DS7. Op Chantilly haalde Citroën enkele vroegere presidentiële voitures van stal. De ene had al meer weg van een boot dan de andere …

Concours d’élégance

Het hoogtepunt van Chantilly is het councours d’élégance waar dit jaar de Renault Trezor, de McLaren 720S, de Aston Martin Vanquish Zagato Volante en de Citroën CXPERIENCE om de hoofdprijs streden. Chauvinistisch als de Fransen zijn kwamen de twee Fransozen (samen) als winnaars uit de bus.

SLR Club

Een select clubje SLR eigenaars komt jaarlijks onder begeleiding van G-Klasse AMG’s enkele malen bijen. Deze keer stond Chantilly Arts & Elegance op het programma, voor mij het persoonlijk hoogtepunt. Zelfs na meer dan 10 jaar blijft de lijn van de SLR uitzonderlijk knap. En dan was er nog die ultrazeldzame SLR Stirling Moss … uit de kelder van Mercedes zelf.

70 jaar Ferrari

Ferrari viert dit jaar haar 70-tig jarig bestaan met enkele speciale edities van de 488 en de California T. Het aantal aanwezige Ferrari op het domein van Chantilly en op de pk-zwangere bezoekersparking was indrukwekkend. Zelden zoveel Ferrari’s op één hoopje gezien. Ondanks vele mooie klassiekers (waarvan ik de meeste zelf niet bij naam kan noemen, shame on me) was het tevergeefs zoeken naar een LaFerrari of Enzo. De 250 GTO en enkele F40’s inclusief een LM versie maakten veel goed uiteraard.

Random shots

Meer info over Chantilly Arts & Elegance vind je hier. Tot volgend jaar?