300 SL

Wat brengt Zoute Grand Prix 2017 ? Alle info!

Ieder jaar groeit de Zoute Grand Prix in formaat en populariteit. Wellicht is dat dit jaar niet anders. Nadeel is dat het lastiger wordt om maar iets van de oldtimers en nieuwelingen op te vangen, laat staan foto’s maken. Dat weerhoudt niet dat de 2017 editie wellicht opnieuw een top-editie wordt. Nu het weer nog … Hieronder een overzicht van wat je de komende dagen kan verwachten.

 

Donderdag

Donderdag (of woensdag) is de perfecte dag of avond om de auto’s op de promotiestanden van de verschillende merken te ontdekken. Nog relatief weinig volk, ideaal voor foto’s dus. Her en der staan er ook reeds historische auto’s die deelnemen aan de Zoute Rally. Er is nog weinig bekend over de geëxposeerde modellen op Zoute Top Marques, maar we hebben reeds weet van de Jaguar XE SV Project 8, Ferrari 812 Superfast en de gloednieuwe Audi RS4. 

*Update: hieronder een overzicht van de reeds tentoongestelde modellen*

Spoiler alert – Eerste foto’s Zoute Grand Prix Top Marques

Vrijdag

’s Avonds vindt nabij ‘Place m’ as tu vu’ de Bonhams veiling van plaats. Naast de klassieke hoogtepunten (1973 Ferrari 365 GTB/4 ‘DAYTONA’ Berlinetta, 1968 Ferrari 365 GTC coupé, 1957 Porsche 356A 1600 Speedster, 1993 Jaguar XJ220 coupé, 1989 Porsche 911 Carrera 3.2 ‘TURBO LOOK’ Speedster en 2003 Aston Martin DB AR1 Roadster) wordt er dit jaar ook een Mercedes-Maybach G 650 4×4² Landaulet geveild voor het goede doel. Benieuwd wat dat zal opleveren.

Een overzicht van alle geveilde objecten vind je hier terug.

Zaterdag

Zaterdag wordt rond de middag het startschot gegeven van de tweedaagse Councours d’élégance met onder meer een Bugatti Chiron. Veel details zijn nog niet bekend, maar vorig jaar waren er prijzen voor ondermeer de Lamborghini Miura SV, Ferrari 275 GTB, Superleggera Disco Volante, Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, Mercedes-Benz 300 SL Prototype en Toyota 2000 GT.

Zoute Grand Prix

Alle info over het concours vind je hier.

Zondag

Op zondag is het de beurt aan de GT-eigenaars (tot 20 jaar oud) die een rondrit en quarter mile kunnen rijden tijdens de GT tour. Vorig jaar was de line-up meer dan indrukwekkend en dit jaar zou er ook een McLaren P1 de show stelen. Als bonus nog een foto-overzicht van de vorige editie.

Zoute GT Tour in foto’s

Tot in Knokke!