Neuville

Thierry Neuville is vice-wereldkampioen WRC

Onze landgenoot Thierry Neuville wist dankzij een derde plaats in de rally van Australië met zijn Hyundai i20 beslag te leggen op de WRC vice-wereldkampioen titel. De 28 jarige Neuville weet zo zijn prestatie van 2013 te evenaren, toen met een Ford Fiesta.

Volkwagen was opnieuw oppermachtig dit weekend tijdens de rally van Australië. In een intens duel tussen de Volkswagen ploegmakkers kon wereldkampioen Ogier de overwinning op zijn buik schrijven na een spin deze morgen. Zo wist Nikkelsen zijn tweede overwinning van het seizoen te scoren, maar dat was onvoldoende voor de tweede plaats in het eindklassement die dus naar Neuville gaat.

Neuville

Neuville rijdt bij het fabrieksteam van Hyundai met de i20 die volgend jaar volledig herzien wordt. Neuville wist vooral in de tweede seizoenshelft sterk te presteren en sinds zijn overwinning in Italië regelmatig op het podium terug te vinden was. De Belg uit Sankt Vith rijdt al WRC sinds 2012, maar is zeker nog niet over zijn hoogtepunt heen. Met de aankondiging van Volkswagen om zich uit het WRC terug te trekken, zien de kansen voor Neuville er volgend jaar niet slecht uit. Het nieuwe WRC seizoen gaat van start op 20 januari in Monaco. Trouwens, voor wie het zich niet meer herinnert, Neuville heeft een uitzonderlijk goede smaak qua auto’s.

WEC Bahrain