4 redenen waarom goede foto’s van je auto hebben zo belangrijk is

Ben je ook zo’n freak dat maar al te graag zijn auto gaat fotograferen? Krijg je soms vreemde reacties van mensen wanneer je eventjes naar een mooie locatie afzakt om toch maar dat ene kiekje te kunnen nemen van je geliefde auto? Dat is niet erg, je bent een autoliefhebber. Welkom op AutoJunior, waar elke autoliefhebber een tweede thuis kan vinden!

img_7328-bewerkt-3

Je hoort het vaak van mensen die net iets minder met auto’s bezig zijn: “foto’s nemen van je eigen wagen, daar moet je toch een freak voor zijn”. Althans dat is toch onze ervaring wanneer voorbijgangers ons aanspreken tijdens onze fotoshoots. Oké, we geven het toe. Je moet inderdaad een klein beetje een freak zijn om je hiermee bezig te houden. Maar toch zijn we er van overtuigd dat het hebben van goede foto’s van je pareltje meer dan belangrijk is. We somden even enkele redenen op waarom dat zo zou zijn.

img_9374-bewerkt

1) Familiale herinneringen
Bijna elk gezin heeft wel zo’n auto staan die al een 15-tal jaar binnen de familie is. Het is waarschijnlijk één van de eerste auto’s waar jij als klein kind op de passagiersstoel zat. Je ging er elk jaar met je ouders mee op reis en misschien heb je er wel je rijbewijs mee gehaald. Met andere woorden, deze auto is een deel van je leven geworden. Zorg dus zeker dat je foto’s hebt van deze auto. Als hij later verkocht wordt verdwijnen de herinneringen namelijk samen met de auto. Hetzelfde geldt als de auto ooit père total wordt verklaard in een verkeersongeluk.

naamloos-1 naamloos-2

2) Omdat het kan.
Je bent natuurlijk supertrots op je auto en die verdiend een plekje aan de muur of op je bureaubladachtergrond. So what wat anderen ervan denken. Vind je het raar, negeer het dan gewoon.

14689026_10210739994475911_448888248_o

3) Snellere verkoop
Stel je bent een garagehouder, of je wilt gewoon je auto verkopen na al zijn goede jaren van dienst. Dan wil je natuurlijk dat je wagen zo snel mogelijk zijn nieuwe eigenaar vindt. Het gebruik van nette, scherpe foto’s zorgt er namelijk voor dat mensen sneller zullen klikken op je advertentie. Ook is het voor de koper een pak aangenamer om naar deftige foto’s te kunnen kijken van zijn potentïeel toekomstige auto. De waarde van je auto laten schatten kan hier trouwens.

img_7596-bewerkt

4) Bewijsmateriaal bij diefstal of schade
Bij diefstal of schade kan je aan de hand van recente en gedetailleerde foto’s aantonen in welke staat de wagen verkeerde, maar ook welke opties de wagen had. Vooral dat laatste is belangrijk in verzekeringsdossiers wanneer niet alle facturen van achteraf geplaatste onderdelen nog beschikbaar zijn. Eventuele discussies over reeds bestaande schades kan je ook zo verdedigen.

img_9235-bewerkt

Had je heel graag zelf wat foto’s gehad, maar kan je niet zo goed overweg met een camera? Onze huisfotograaf helpt je graag een handje.