AUDI WEC

Audi neemt afscheid in schoonheid met een overwinning in haar allerlaatste WEC race

Ondanks de aankondiging van Audi om uit het World Endurance Championship te stappen (met o.a. de 24 uur van Le Mans) heeft Audi toch nog in schoonheid kunnen eindigen met een overwinning tijdens de 6 uur van Bahrain.

Op vrijdag wist de Audi #8 van het trio Di Grassi, Duval en Jarvis reeds de poleposition weg te kapen voor de beide Porsches. De beide Toyota’s geraakten niet verder dan dan de derde startrij.

audi-wec-bahrain-2

De laatste race was een zondvloed van emoties. Het afscheid van Audi, het afscheid van Mark Webber die de LMP1 verlaat, de bekroning van de nieuwe WEC wereldkampioenen en een dubbelzege van Audi die het winnende trio nog de vice-kampioen kroon bezorgt op 12,5 punten van de wereldkampioenen. De nieuwe kampioenen zijn dus zoals verwacht het rio Dumas, Neil en Jani, maar ze kregen geen gemakkelijke race voorgeschoteld. The trio in de Porsche eindigde tijdens de laatste race pas zesde nadat er veel tijd verloren gegaan was door een aanrijding met een LMGTE Porsche 911 in de beginfase van de race. De overwinning van Audi is trouwens de 107e overwinning van Audi tijdens haar FIA WEC carrière … Aston Martin kaapt de titel weg in de LMGTE Pro categorie net voor het debuterende Ford. In de LMGTE Am categorie is de titel voor het AF Corse team met een Ferrari 488.

WEC Bahrain

We moeten het niet onder stoelen of banken steken, de WEC bevindt zich wel degelijk in crisis na de aankondiging dat Audi het schip noodgedwongen moet verlaten. Een tweestrijd tussen enkel Porsche en Toyota is wel degelijk een grote stap terug. Het blijft afwachten of Peugeot, Nissan of een andere constructeur de LMP1 klasse vervoegt, maar sowiso is de ontwikkeling van zo’n LMP1 bolide een werk van lange adem. Het nieuwe seizoen gaat volgend jaar van start met de 6 uur van Silverstone op 16 april. Ook Spa-Francorchamps staat opnieuw op de kalender en gaat door op zaterdag 6 mei.