Nico Rosberg

Rosberg behaalt pole in zonovergoten Spa, Verstappen op 2

Voor een full-house behaalde Nico Rosberg deze namiddag in een zonovergoten Spa de polepositie voor de Grote Prijs F1 van België. In een spannende kwalificatie was het pas in Q3 duidelijk dat Mercedes toch nog nipt over de snelste wagen beschikt.

Na oefensessie drie was het even spannend voor Max Verstappen die door een versnellingsbakprobleem geen tijd kon neerzetten. Het euvel kon wel voor de kwalificatie opgelost worden zonder dat een versnellingsbakwissel nodig was. Uiteindelijk wist Verstappen in zijn bijna thuis Grand Prix naar een knappe tweede plaats te rijden net na Nico Rosberg die een 28ste polepositie op zijn naam schrijft. Concurrentie voor Rosberg uit de Mercedes stal kwam er niet doordat Hamilton naar het achterveld van het startveld verwezen wordt door een motorwissel. Ook Alonso is met de McLaren-Honda achteraan het startveld te vinden na een gebruikelijke penaltyreeks door evenals een motorwissel.

Naast Red-Bull lijkt ook Ferrari lijkt goede kansen te hebben op een goed resultaat morgen. In oefensessie 3 en Q1 kwam Ferrari verrassend sterk voor de dag, maar in Q3 moesten Räikkönen en Vettel tevreden zijn met plaats drie en vier op de startgrid.

Max Verstappen

De race gaat morgen van start om 14:00 en is uitzonderlijk te volgen op Sporza. Op RTBF is Stoffel Vandoorne de gebruikelijke co-commentator.