2016 Spa Grand Prix

Nico Rosberg wint in Spa, Verstappen zorgt voor commotie

Voor een leek lijkt de uitslag van de GP van België het resultaat van een saaie processie, maar als je weet dat Hamilton als laatste gestart is wordt duidelijk dat de 61ste GP van België een uitzonderlijk spektakelstuk was.

Nico Rosberg kwam bij de start voor zijn doen uitzonderlijk goed weg. Verstappen werd meteen ingehaald door beide Ferrari’s, maar probeerde in de binnenkant van La Source toch zijn positie terug in te nemen. Iets te overmoedig zo bleek want Räikkönen werd als het ware gesandwiched tussen Vettel en Verstappen met als gevolg dat het trio de pits in moest voor een nieuwe voorvleugel. Nico Hulkenberg wist zo op te klimmen naar de tweede plaats. Nadat Kevin Magnussen zwaar crashte bovenop de Raidillon werd de race een twintigtal minuten stilgelegd voor reparatiewerken aan de bandenstapel. De Deen kwam er wonderwel vanaf met amper een sneetje in de enkel.

Nico Rosberg

Door de rode vlagsituatie konden de rijders nieuw rubber plaatsen waardoor eerder binnengekomen piloten benadeeld werden. De vanop de laatste plaatsen gestarte Alonso en Hamilton profiteerden ook van de neutralisatie en klommen al snel op naar top 10 plaatsen. Na de herstart reed Rosberg autoritair naar de zeg voor Daniel Ricciardo, beiden stonden op een tweestopstrategie. Hamilton reed ondanks een driestopper knap naar de overige podiumplaats. Ook Alonso nam met een zevende plaats enkele mooie punten mee naar huis. Verstappen moest de vele Nederlandse fans teleurstellen met een ondankbare 11e plaats.