rolls royce

Rolls-Royce opent eerste showroom in Azerbeidzjan

rolls royce

Rolls-Royce Motor Cars Baku is de eerste showroom van het prestigieuze Britse automerk in het grootste en dichtst bevolkte land in de Kaukasus. De CEO himself, Torsten Müller Ötvos, opende trots de 300 vierkante meter grote showroom. 

De reden voor dit nieuw afzetgebied? De economische groei in het land. Wie Oost-Europa zegt denkt onmiddellijk aan het verhaal van Rusland. Na het communisme was er de vrije markt en de miljardairs groeiden als paddenstoelen uit de grond. Azerbeidzjan is een land van, u raad het al, grote olie – en gasvoorraden. Meer nog, het land heeft de sterkste economische groei ter wereld met dank aan deze fossiele voorraden. Gemiddeld groeit het land, economisch gezien, met liefst 11,50% per jaar. Bovendien is het land sinds 1991 onafhankelijk en kan het rekenen op een groeiende interesse van buitenlandse toeristen. Niet moeilijk dat Rolls-Royce brood ziet in deze groeiende markt.

Azerbeidzjan in het rood
Azerbeidzjan in het rood

 

Klanten kunnen zoals altijd bij Rolls-Royce een uitstekende service verwachten. Net als de Bespoke-service waardoor je je wagen volledig kunt personaliseren en kunt kiezen uit 44.000 verschillende kleuren voor je nieuwe Rolls.