Project Kahn Flying Huntsman

Project Kahn Flying Huntsman

Project Kahn Flying Huntsman

Net zoals Land Rover neemt Project Kahn op een mooie manier afscheid van de iconische Defender.

Land Rover zelf lanceert drie speciale edities (Adventure, Heritage en de Autobiography) en Project Kahn werkt aan een coach built Defender met als indrukwekkende naam de “Flying Huntsman 105 Longnose Defender”.

Project Kahn Flying Huntsman

Die lange neus mag je vrij letterlijk nemen want deze Defender is wel degelijk een stuk langer (40 cm) dan de standaard 3-deurs die bij Land Rover van de band rolt. Zo komt er alvast meer plaats vrij voor de 6,2 liter LS3 V8 uit de vorige generatie van de Corvette. Deze bijna 450 pk sterke 4×4 zal geprijsd zijn rond € 150.000, exclusief BTW.

Goedkopere varianten met een 3,2 of 4,6 liter Diesel motor staan ook gepland. Het Flying Huntsmang logo zal later ook zijn weg vinden naar een 4-deurs en 6×6 variant van de Defender.

project kahn 1

Project Kahn lijkt in goede vorm want het lanceert ook twee bodykits voor de Range Rover. Ideaal om je zwarte Range Rover te onderscheiden van de zwarte massa in zijn huidig habitat, het stadscentrum. Met het 15.000 Euro kostende 600-LE Carbon pakket krijg je dan een andere voor- en achterbumper inclusief zichtbare carbon accenten.

Kahn Design Range Rover 600LE

Oordeel zelf of het de wagen ook stijlvoller maakt. Voor Kahn uitlaten of velgen moet je ook nog wat extra budget vrijmaken.