Porsche haalt opnieuw een recordjaar in 2015

Valt het jullie ook op dat er meer en meer Porsche aanwezig is in het dagelijks straatbeeld? Dit is geen toeval want de afgelopen 5 jaar mag Porsche telkens een recordjaar noteren. Ook het fiscale jaar 2015 kan Porsche afsluiten met een groei in omzet en netto winst van maar liefst 25 procent in vergelijking met 2014.

 

Deze mooie groeicijfers zijn deels te danken aan het verkoopsucces van de Porsche Macan die nu zijn eerste volledig jaar achter de rug heeft. Het afgelopen jaar gingen er 225.000 wagens over de toonbank, wat een stijging van 19% is. Om extra wagens te produceren moeten er ook extra mensen aangeworven worden. Het personeelsbestand steeg daarom ook met 9% tot 24.481.

Het begin van 2016 ziet er voor Porsche ook alweer rooskleurig uit. In de eerste twee maanden van dit jaar verkochten ze al meer dan 35.000 wagens, wat 14% meer is dan het net afgesloten recordjaar 2015. De kans is dus reëel dat 2016 opnieuw een recordjaar wordt.

Porsche-Mission-E-concept

Om te blijven groeien mag een merk niet stilstaan. Dat beseft Porsche maar al te goed en daarom hebben ze 2,15 miljard euro vrijgemaakt om te investeren in research and development. Een belangrijk project waar Porsche momenteel aan werkt is hun eerste volledig elektrische wagen, een model gebaseerd op de Mission E Concept die we vorig jaar in Frankfurt zagen.