Gespot: Zeldzame Jaguar F-Type Project 7 in België

Wanneer je denkt aan Jaguar dacht je vroeger aan oude grijze mannen met een veel te dikke sigaar (en buik) die overal foutparkeerden. Tegenwoordig is Jaguar jonger dan ooit en zijn de oude grijze mannen ingeruild voor jonge hipsters met petjes en veel te dure T-shirts. Oja, dit artikel gaat overigens over een F-Type Project 7 die gespot is in Knokke.

jaguar-f-type-project-7-c798114032016202945_4

250 stuks, dat is niet het aantal dieren dat geslacht is om het perfecte lederen interieur te produceren, dat is het productie-aantal van de F-Type Project 7. En als we geruchten mogen geloven dan is dit één van de drie Project 7’s die België vandaag op zijn naam mag schrijven. Bij Jaguar-dealer Vernaeve in Gent merkten we eerder al twee exemplaren op, deze komt van bij Metropool in Antwerpen als we de achterkant mogen geloven. Dat betekent dat de cirkel rond is. Of eerder driehoekig.

jaguar-f-type-project-7-c798114032016202945_2

Waarom is de Project 7 nu zo speciaal? Hij is namelijk volledig ontwikkeld door SVO, Jaguar’s speciale sportafdeling die unieke wagens zoals de F-Type SVR ontwikkelde. En met z’n 250 stuks is hij bovendien sterk gelimiteerd. De F-Type zie je namelijk behoorlijk veel in het straatbeeld. Is er verder iets speciaals aan deze Jaguar? Eigenlijk niet. Jaguar stelde in maart al de SVR voor, die net als de Project 7 575 pk produceert. Maar de waarde van een gelimiteerde editie kan natuurlijk wel de hoogte ingaan.