Officieel: Volkswagen Golf R Variant met 300 pk

VW-Golf-R-Variant-006

De gewone Golf R kennen we al een tijdje en zien we vooral in de prachtige blauwe kleur rondrijden. Nu zal je dubbel je best moeten doen om het onderscheid te maken tussen de gewone Golf R en de nieuwe Golf R Variant, de breakversie van de Golf. Deze snelle station zal later deze maand worden voorgesteld op de LA Auto Show.

Het is de eerste keer dat Volkswagen een Golf Variant uitrust met R-specificaties. En kijkend naar de persfoto’s moeten we toegeven dat dit een zeer goede keuze is geweest. Wie wil zijn kinderen nu niet aan de schoolpoort afhalen met deze wolf in schaapskleren onder zijn kont?

VW-Golf-R-Variant-014

Zoals de titel van dit artikel al doet vermoeden is 300 pk, net zoals in de Golf R, het aantal paarden dat de wagen voorttrekt. Bovendien doen ze dat behoorlijk snel voor een wagen in dit segment. 0-100 km/u in een respectabele 5,1 sec. en topsnelheid is begrensd op 250 km/u. De 380 Nm koppel wordt overgebracht dankzij de 6-traps DSG-bak met dubbele koppeling. Die krijg je er standaard bij, net als vierwielaandrijving. Als dat geen gepast kerstcadeau is van Volkswagen!

Om leasingrijders toch nog even te tevreden te houden; de cijfers waar jullie op wachten vallen goed mee. Gemiddeld 7 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 163 gram/km. Wat aanvaardbaar is. Volkswagen zelf hamert vooral op het rijplezier én de praktische kant van deze gezinswagen. De kofferruimte is logischerwijze veel groter dan in de normale Golf. 605 liter is de inhoud en klap je de achterbank neer kom je uit boven 1620 liter.

VW-Golf-R-Variant-001

Nu nog even wachten op de prijs en jullie kunnen zelf het oordeel vellen van deze nieuwe Golf R Variant. Ons verdict? 300 pk, combinatie werk/privé én uiterlijk? Kopen die handel!