AudiA7h-tronAchterkant

Audi komt met de A7 Sportback h-tron quattro

AudiA7h-tronAchterkant

In Los Angeles, waar momenteel het autosalon aan de gang is, toont Audi deze A7 Sportback h-tron quattro.

Het betreft hier een hybride die meer dan 500 km kan rijden op 1 tank gevuld met brandstof. Met brandstof bedoelen we geen diesel of benzine. Nee, de Audi A7 Sportback h-tron quattro rijdt op waterstof. Geen CO2-emissies meer dus voor de A7! En aangezien er dus enkel waterdamp door de uitlaat moet passeren is de uitlaat uit plastiek vervaardigd wat nog eens een pak scheelt in gewicht.

AudiA7h-tron

Er is wel één groot nadeel aan het rijden op waterstof en dat is dat waterstof nog altijd moeilijk te verkrijgen is, er bestaan nog niet eens tankstations waar men waterstof kan krijgen. Daarom heeft Audi beslist om even te wachten vooraleer op productie over te gaan. Met 1 kilogram waterstof kan deze A7 zo’n 100 kilometer rijden in de fuel-cell mode. Naast het gebruik van waterstof kan men ook nog rijden op elektriciteit verkregen via een ingebouwde batterij en elektromotor.

Enkel werkend op de batterij kan er nog altijd zo’n 50 kilometer mee gereden worden. Even nog wat specificaties: 0-100 km/u in 7.6 seconden en een topsnelheid van 180 km/u. Eens iets anders dan 250 begrensd…

AudiA7h-tron