Skoda Vision S Concept: de langverwachte Skoda suv

Oké, de titel lijkt tegenstrijdig; een officiële release van een conceptcar? Het is geen officiële onthulling maar Skoda bevestigt wel de SUV die het zal uitbrengen in het najaar. En die SUV is gebaseerd op deze Vision S.

 

SUV’s zijn hot en dat wekt (eindelijk) de interesse van sommige merken. Een daarvan is Skoda. De ontwikkeling van een Skoda SUV moet trouwens niet veel geld kosten, even om de hoek naar de Volkswagendivisie de Tiguan gadeslaan en klaar is kees. De Vision S staat tenslotte op hetzelfde platform als dat van de Tiguan, het MQB-platform. De Vision S is een 4,7 meter lange zeszitter (het blijft een conceptcar voor iets). Net als z’n broertje Tiguan krijgt de Vision S een hybride-aandrijving met een 1.4 TSI benzinemotor die 156 pk levert, plus elektromotoren van 40 en 85 kW.

Skoda Vision S Geneva 2016 Rear-View

Verbruik van de Vision S ligt op 1,9l/100km, al moet je nog niet meteen al jouw voorraad benzine gaan versjacheren. De praktijk leert ons dat dergelijke cijfers onmogelijk haalbaar zijn in het dagdagelijkse verkeer. De uitstoot bedraagt 45 gram CO²/km. ‘Leasen die handel!’ zeggen we dan. Heb je op een dag geen zin in het collectief ecologisch vervuilen van onze mooie natuur met welriekende benzine, dan geraak je volledig opgeladen en puur elektrisch welgeteld 50 km ver.

De Vision S is geen rasechte 4×4. De 40kW elektromotor zit verwerkt in de DSG-transmissie, de automatische aandrijving die Skoda in z’n SUV lepelt. Die 40 kW drijft de voorwielen aan. De andere elektromotor wordt op de achteras geplaatst en drijft de achterwielen aan.

Skoda Vision S Geneva 2016 Front-View