Officieel: Bentley scherpt zijn Mulsanne aan

Eerder onverwacht komt Bentley, net voor de 86ste Geneva Motor Show, met een nieuwigheid. Voorheen berichtten we al over de Flying Spur V8S die de Britten zullen tonen in Genève. Nu is ook hun top-of-the-range limousine, de Mulsanne in het nieuw gestoken.

De voorkant van de nieuwe Mulsanne is lichtjes opgefrist. Een andere grille, nieuwe koplampen en voorbumper. Dat zijn de grootste veranderingen die de vernieuwde Bentley-telg meekrijgt.

bentley-mulsanne-2016-02

Binnenin is het al luxe wat de klok slaat. Een nieuw infotainmentsysteem met 8-inch touchscreen, een harde schijf van 60 GB, 10,2-inch tablets en 20 speakers met 2.200 Watt zorgen voor de meest ontspannen reis.  Je hebt de keuze uit 24 lederkleuren.

Uploaded by graham_stacey

Buiten de esthetische veranderingen is het grote nieuws de Mulsanne EWB. Een verlengde versie van de reeds zeer lange limousine. In concreto komt er zo’n 25 cm extra ruimte voor passagiers.

bentley-mulsanne-2016-08

Tot slot is er de Mulsanne Speed. De eerste maal dat Bentley een Speed-variant van de limo gaat produceren. De gewone beschikt nog steeds over 510 pk. De Speed heeft meer dan 530 pk en een overdonderende 1100 Nm aan koppel uit de 6,8 liter V8. De 100 km/u aantikken met de Speed lukt je dan in 4,9 seconden. De top ligt op 305 km/u. De overbrenging gebeurt telkens door de ZF-automaat in 8 stapjes.

Uploaded by graham_stacey

Uiteraard staat de nieuwe Mulsanne op de Bentley-vloer in Genève.