Adieu: Rolls-Royce stopt met productie Drophead en Phantom Coupé

Het zijn nochtans gouden tijden voor Rolls-Royce, nooit zoveel verkochte wagens, nieuwe showrooms die luidkeels worden geopend. Maar ergens wringt een schoentje bij Rolls-Royce. Het topmodel, de Phantom, en z’n afgeleiden: de Drophead coupé en de gewone coupé blazen hun laatste adem uit. Een vervanger zit er niet meteen aan te komen.

Een raar persbericht uit Goodwood. Eind 2016 zal de Phantom-reeks niet meer bestaan. Bovendien zullen de bij Amerikaanse rappers-geliefde Drophead Coupé (zeg maar de Phantom-cabriolet) en de gesloten versie daarvan, de gewone coupé, niet meer vervangen worden. “Ter voorbereiding op een volledig nieuwe Rolls-Royce architectuur”, luidt het bij de Britten. Liefst 13 jaar geleden zagen de eerste Phantom’s het levenslicht. Enkele jaren geleden werd die aangescherpt met de Phantom Series II tot gevolg. Nu is het over en uit voor ’s werelds bekendste symbool van eeuwige rijkdom. Wat betekent dit voor de klant? Je hebt momenteel slechts keuze uit de Wraith, nieuwe Dawn en Ghost.

P90159101_highRes_rolls-royce-phantom-

Mocht het huidige gamma niet voldoen aan jouw eisen dan draait Rolls-Royce nog een laatste keer aan de Phantom-molen. Het is te zeggen; 50 keer. Ter afscheid van de iconische Phantom brengt Rolls-Royce 50 stuks van elk uitgezwaaid Phantom-model naar de showrooms, als collectorsitem zeg maar. En dat onder de naam Zenith. Die krijgen we te zien in Genève. Een afscheid in mineur.

P90180039_highRes_rolls-royce-phantom-

Ter duidelijkheid; de Phantom zelf wordt wel vervangen. Die opvolger zal ergens volgend jaar tevoorschijn komen. Scheur die posters in jouw kamer dus nog niet meteen van de muur.