Occasion van de week: Lamborghini Diablo GT 6.0 #06/80

Diablo 6

In “Occasion van de week” gaat AutoJunior op zoek naar interessante 2e handswagens te koop in België. Deze week kwam onze zoektocht uit op één van de meest exclusieve Lamborghini’s te koop in België: de Diablo GT 6.0.

Eerlijk toegeven, toen we begin deze week een knappe Lamborghini Diablo tegen het lijf liepen in Knokke gingen we uit nieuwsgierigheid op zoek of er Diablo’s te koop stonden op Autoscout24.be. Voor wie zich afvraagt of AutoJunior gesponsord wordt door Autoscout24, helaas niet. Het is nu eenmaal de beste manier voor een vrij compleet overzicht van de tweedehands automarkt in België. Momenteel staan er twee Diablo’s op de site waaronder dus deze Diablo GT 6.0. Met een vraagprijs van € 895.000 is het na een Miura P 400 (1,25 miljoen Euro!) de duurste Lamborghini te koop op Autoscout24.

Diablo 2

Voor die prijs heb je twee mooie villa’s maar dus ook deze exclusieve Diablo GT. Officieel zijn er 80 exemplaren van de Diablo GT 6.0 gemaakt waarvan dit exemplaar nummer 06 is. De toenmalige prijs in 1999 is ons niet bekend maar we doen een beredeneerde gok op minstens 10 miljoen BEF. De GT was bovendien de eerste Diablo die een 6,0 liter V12 tussen de achterwielen kreeg. Andere versies van de Diablo moesten zich redden met de 5,7 liter V12. Later kreeg de opvolger van de GT (de VT 6.0) en het zwanenzang-model van de Diablo (de GTR) ook de 6 liter V12. Met die VT 6.0 volgde er in 2000 een nog exclusievere variant (40 stuks) maar was met 558 pk t.o.v. 583 pk van de GT iets minder krachtig. De VT was door vierwielaandrijving wel iets minder racy dan de achterwielaangedreven GT.

Hoe verschilt zo’n GT nog van andere Diablo’s? Extra agressieve looks, minder kilo’s op de weegschaal, talrijke carbonaccenten, een kleiner stuur, kuipstoelen met vierpuntsgordels en bovendien enkel beschikbaar in Europa.

Diablo 4

Deze Diablo GT in uitstekende staat met amper 10.800 km op de teller staat te koop bij “Your Car” in Itterbeek. Wie nog niet overtuigd is van zo’n oudere Lambo: de Diablo is de laatste Lamborghini die ontwikkeld werd zonder de hete adem van Audi in de nek en dat maakt ze extra speciaal.

Foto’s via www.yourcar.be