Occasion van de dag: Bugatti Veyron

BUG 1

Met “Occasion van de dag” gaat AutoJunior op zoek naar interessante 2e handswagens te koop in België. Ditmaal vonden we een Bugatti Veyron die op zoek is naar een nieuwe eigenaar. Het gaat om de meest pure variant van de Veyron familie: geen opzichtige velgen of bizar gekleurde (zij)spoilers want het exemplaar dat te koop staat is een Veyron 16.4, dé Veyron waar het dus allemaal mee begon.

Toen de auto gelanceerd werd in 2005 was de nieuwprijs in België rond 1,1 miljoen Euro. Dat is exact de prijs waarvoor het model vandaag te koop staat. Het gaat om een bruin/zwart gekleurde Veyron met beige/zwart interieur. Het bouwjaar is onbekend, maar de eerste inschrijvingsdatum was in April 2010. Deze Veyron is op zoek naar een derde eigenaar, maar heeft amper 4.482 km op de teller. Vermoedelijk zijn er dus nog geen paarden van de 1.001 stuks ontsnapt.

We gaan ons niet uitweiden of de Bugatti Veyron de beste sportwagen ooit is, maar vast staat dat er niemand onbewogen van blijft. Is het niet door de looks, dan is het wel door de pure techniek en prestaties onder meer dankzij de gigantische 8 liter zestiencilinder met vierdubbele turbo!

De locatie van het zoekertje staat geregistreerd in Aarlen, maar we moeten eerlijk toegeven dat de dealer (Assetto Coarsa) in Luxemburg gesitueerd is. De link van het zoekertje vind je hier.