Occasion: Subaru Impreza WRX STI met 450 pk!

Subi 2

Subaru wordt vaak met saai geassocieerd, pour les vieux. Plaats er een STI logo op en plots gaan mensen spontaan door het dak. Onze “Occasion van de week” is dan ook zo’n STI nazaat, maar het is een beetje de vergeten telg van de STI familie.

Het moet voor enkele Subaru fans een schok geweest zijn toen Subaru in 2008 de opvolger van de WRX STI  voorstelde enkel in hatchback formaat en niet als gebruikelijke sedan. Iets dat relatief vlug werd rechtgezet bij de lancering van de facelift in 2010, maar het maakt de vijfdeurs vrij exclusief. Er staan amper een paar STI hatchback’s te koop in België en die verkopen hun vel dan ook vrij duur. De basisprijs van een WRX STI was een kleine € 43.000, het exemplaar dat we hier uitlichten heeft een vraagprijs van € 25.000.

Subi 3

Met amper 60.000 km op de teller sinds 2008 en een volledig nieuwe motor aan 40.000 km valt de prijs op zich wel te verantwoorden. Standaard kon de WRX STI rekenen op de bekende 2,5 liter viercilinderboxer met 300 pk, maar dit exemplaar heeft dankzij de nieuwe motor maar liefst 450 pk! Volgens de eigenaar kostte de volledige ombouw ongeveer € 10.000. Een aangepaste intercooler en supersprint uitlaatsysteem deden het prijskaartje nog eens met ongeveer € 5.000 oplopen. Aan de vele details in het zoekertje kunnen we opmaken dat deze Subi een eigenaar had die zijn beestje tot in de puntjes verzorgde ondanks de vele aanpassingen.

Subi 5

Deze Impreza is trouwens omgebouwd tot lichte vracht, goed voor de portemonnee, voor de praktische eisen en voor wat minder kg per pk. De Impreza’s staan er om bekend voor ongekende griplimieten en ook deze vierwielaangedreven Impreza zorgt ongetwijfeld voor het nodige bochtenplezier.

Subi 1

Meer info over de auto vind je hier.