Audi Q5

Nieuwe Audi Q5 wacht zware taak

De tweede generatie van de Audi Q5 wacht een zware taak. Niet alleen was de vorige Q5 een echt verkoopskanon, maar tevens is de concurrentie een stuk zwaarder geworden.

Geen verrassingen in het design van de nieuwe Q5 die vandaag op het autosalon van Parijs werd voorgesteld. Verwarring met de vorige Q5 zit er niet in, maar echt opwindend wordt het niet. Het maakt de nieuwe Q5 er wel niet minder geslaagd op. Traditioneel is er bij de lancering van een nieuw model enkel goed nieuws en met de nieuwe Q5 is dat niet anders: groter, lichter, aerodynamischer, sportiever, zuiniger, veiliger, ruimer, slimmer … we zullen er zeker niet aan twijfelen.

Audi Q5

Ook in de tweede generatie Q5 kan je optioneel de schitterende Audi Virtual Cockpit krijgen die de tellerpartij naar een andere dimensie betovert. Ook interessant is een ‘Personal Route Assist’ navigatiesysteem dat alternatieve routes voorstelt op basis van vorige ritjes zelfs als het navigatiesysteem niet actief is. Bij de lancering zijn vier dieselmotoren (2.0 TDI met ofwel 150, 163 of 190 pk & 3.0 TDI met maar liefst 286 pk) en één benzinemotor (2.0 TFSI met 252 pk) beschikbaar. Audi is er alvast van overtuigd dat het alles in de kast heeft om de kroon der middelgrote SUV’s van de Mercedes-Benz GLC af te nemen.