Mercedes E Coupé Edition I gelimiteerd tot 555 stuks

Mercedes ziet het gat tussen de C-Klasse coupé en de S-Klasse coupé groot genoeg om nog steeds door te gaan met de E-Klasse coupé. Na de sedan en break staat vanaf maart de nieuwe E coupé bij de dealers en met wat geluk staat de elegante coupé ook in een secret room op het autosalon van Brussel.

De looks zijn met de E-Klasse in het achterhoofd geen verrassing, maar de auto wordt er niet minder mooi op. Ook de kleine vaste zij-achterruiten blijven behouden om zo het beschikbare glasoppervlak zo groot mogelijk te maken. Deze E staat in tegenstelling tot haar voorgangers (incluis de CLK) wel op het onderstel van de E-Klasse en niet meer op dat van de C. Een verrassing vinden we in het interieur waar de luchtventilatiemonden een opvallende vorm kregen. We zagen het eerder al op de Vision S coupé van enkele jaren terug, maar we hadden niet verwacht dat Mercedes het zou aandurven om ze zo snel in productie te brengen.

E coupé Edition I

Traditioneel biedt Mercedes in het eerste lanceringsjaar van een nieuw model een ‘Edition I’ model aan, en met de nieuwe E coupé is dat niet anders. Ware het niet dat ditmaal de Edition I tot 555 stuks beperkt zal worden. Standaard komt de Edition I met het AMG interieur en AMG exterieur pakket, inclusief de meerspaaks 20 inch velgen. Een matwitte laktint uit de Designo catalogus (kasjmierwit) is bovendien de enige beschikbare kleur. In het interieur is er wel keuze uit een combinatie rood/zwart of wit/zwart. De meerprijs bedraagt zo’n € 13.000 en de Edition I uitvoering is beschikbaar op de E 200, E 300, E 400 en E 220d.

E coupé Edition I