Maybach is terug!

Mercedes-Maybach

Velen zijn het misschien al vergeten maar een tijd terug had Rolls-Royce een redelijke concurrent onder de vorm van Maybach. Kenners herinneren zich ongetwijfeld nog de Maybach-modellen 57, 57S, 62 en het toppertje; de Landaulet. Voor Maybach-fans is er nu bijzonder goed nieuws!

Want Maybach komt namelijk terug. Niet als een onafhankelijk merk van Daimler maar als een sub-merk onder Mercedes-Benz. En dat is goed nieuws aangezien Mercedes goed bezig is. Niet alleen qua verkoopcijfers maar ook op het gebied van technologie. Waar de oude Maybach-modellen waren gebaseerd op de nog oudere S-klasse, wordt de nieuwe Mercedes-Maybach gebaseerd op de nieuwe S-klasse. En als je onze video van de S500 hebt gezien kan je concluderen dat dat zeer goed nieuws is voor het nieuwe Mercedes-Maybach model. We moeten onze Duitse vrienden immers gelijk geven. De S-klasse is de beste wagen die er momenteel rondrijdt. Qua comfort en veiligheid bedoelen we dan.

Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014

Veel concrete zaken zijn er niet die Mercedes-Maybach wil prijsgeven. Het enige wat we weten is dat het model gebaseerd zal zijn op de Mercedes S 600. Een statige V12 twin-turbo met 530 pk zal je overal naartoe brengen. Bovendien belooft het merk ons dat de Maybach-versie nog ruimer zal zijn, speciale zitplaatsen zal krijgen en zal beschikken over uiterst geïndividualiseerde interieurs.

Om je een idee te geven, de badges op de achterkant zal er dan zo uitzien:

Mercedes-Maybach (X 222) 2014

Wij zijn alvast verheugd dat Maybach op deze manier terugkomt.

Om alle twijfels weg te nemen zeggen ze ook nog dit: “Mercedes-Maybach is geen uitrustingslijn maar een submerk dat in de toekomst nog exclusievere voertuigen zal aanbieden.” Dat belooft! 🙂