Land Rover Range Rover Sport HST

Range Rover Sport HST

Het ganse autocircus zit vanaf volgende maand op de New York International Auto Show. Na Genève is het dus de beurt aan New York. Het SUV paradijs is de ideale locatie voor Land Rover om haar opgefriste Range Rover Sport voor te stellen.

De updates beperken zich voornamelijk tot onderhuidse aanpassingen. Ook komt er een Range Rover Sport HST versie met een 380 pk sterke drukgevoede zescilinder 3 liter benzine motor die helaas enkel is weggelegd voor de CO2 negerende werelddelen (Noord-Amerika, Rusland, China en het Midden Oosten). De performance ligt nog een stuk onder de 550 pk sterke en heerlijke ronkende vijfliter V8 in de SVR. Indien je naar de uitverkoren landen vertoef zal je de HST kunnen herkennen aan talrijke zwarte accenten zoals de Land Rover grille en de zwarte Land Rover belettering.

Alle opgefriste Range Rover Sport modellen krijgen ook enkele praktische updates. Zo kan je via de InControlTM Protect applicatie op je smartphone op afstand je tankinhoud controleren en worden de hulpdiensten automatisch verwittigd bij een ongeval. Ook kan je de Range op afstand openen en sluiten maar ook de lichten laten flikkeren en de toeter laten horen om zo je auto gemakkelijker terug te vinden op drukke plaatsten. Dat laatste willen we zeker eens uittesten. In navolging van vele ander automerken zal je nu ook bij Land Rovers mensen onder de achterbumper vreemde bewegingen zien uitvoeren. Geen nood want er is een verband met de koffer die openzwaait.