SLS AMG

Gespot: reünie tussen Mercedes 300 SL & SLS AMG

Dubbelgeluk in Kalmthout onlangs. Een enorm kostbare Mercedes-Benz 300 SL werd er gespot naast iets wat beschouwd wordt als de opvolger, de SLS AMG. Vooraleer Mercedes-kenners me een kopje kleiner komen maken, de SLS is inderdaad niet echt de opvolger van de 300 SL cabriolet maar wel die van de coupé, de Gullwing. Geef toe, veel dichter bij deze vergelijking kom je niet met onderstaande foto’s. 

Beide wagens blijken trouwens een prima investering. In Antwerpen staat de enige Mercedes-Benz 300 SL Roadster in België te koop voor maar eventjes €1.150.000. In Duitsland staat raar maar waar geen enkele te koop, wel een iconische Gullwing voor €1.099.000. Wie zegt nu nog dat Duitse wagens in waarde dalen? Wij! Hierzo.

Mercedes SLS
Zij aan zij, de SLS AMG en 300 SL Roadster

Ook de Mercedes SLS AMG met natuurlijke 6.2 liter V8 en 571 pk is geen kat in een zak. Het nadeel van de SLS was z’n aankoopprijs, die lag veel te hoog om goed te zijn. Daarom kwam Mercedes met dit model, en uiteraard ook de krachtige S-versie. Toch is en blijft deze een bijzonder populaire sportwagen. Enkele muisklikjes leren ons dat je onder de €200.000 de boeken toe mag doen wat betreft een SLS. Neem maar 220-240 keer duizend euro mee voor de verkoper. SLS Roadsters zijn nog een tikkeltje duurder en exclusiever, denk daar direct aan €300.000. Goed, nu zwijg ik en laat de prachtige plaatjes het werk doen.

SLS AMG
De machtige SLS AMG met 6.2 liter V8 en 571 pk

SLS AMG

SLS AMG
foto’s: autogespot.nl

Toch al jouw spaargeld bijeenrapen en jouw wagen verkopen om een van deze aan te schaffen? De beste prijs krijg je op deze pagina natuurlijk.