Gespot: Hypercar Ferrari LaFerrari

 

LaFerrari 1

“Welke hypercar wil ik in mijn garage: de McLaren P1, de Ferrari LaFerrari of de Porsche 918 Spyder”: dé (voornamelijk hypothetische) vraag waar menig autoliefhebber wakker van ligt.

We hadden niet het geluk om bovenvernoemde heilige Drievuldigheid te bewonderen in Monaco, daarvoor was onze gespendeerde tijd er te kort en ook het weer was mogelijk een spelbreker. Tijdens onze lange terugrit zagen we echter geheel onverwacht een Britse donkergrijze LaFerrari opduiken in onze achteruitkijkspiegel, vergezeld door een parelmoerwitte Ferrari FF. We zaten bijna door het dak van de AutoJunior Maserati van geluk.

LaFerrari 8

De snelweg is verre van de natuurlijke habitat van de LaFerrari al kan het geen straf zijn om zo’n lange rit richting Groot-Brittannië te ondernemen met dit monster. Een V12 met 800 pk (bij 9.000 rpm) en een elektromotor met 163 pk zorgen voor goed gezelschap en waaghalzen kunnen op de Franse snelwegen “gemakkelijk” de topsnelheid van 370 km/h uittesten. Voor wie nog twijfelde: de LaFerrari stelt niet teleur!