Top Marques Monaco: La Riviera wil ultieme Côte d’Azur cruiser zijn

IMG_0125

Retro is hip, en “La” voorvoegsels klaarblijkelijk ook. Voormalig Top Gear presentator en petrolhead Noel Edmonds stelt op Top Marques zijn ultieme Cöte d’Azur cruiser voor: de La Riviera.

De La Riviere is een 21ste eeuw interpretatie van de eerste Jaguar racerij modellen uit de jaren ’30, toen Jaguar nog als SS door het leven ging. De La Riviera oogt inderdaad bijna exact hetzelfde maar dit is ook de bedoeling. Het gaat zelfs zo ver dat ook het design van de bouten en moeren overeenkomen met de voorvader. Ook het lederen interieur en de tapijten brengen je terug naar ver vervlogen tijden. Dat geldt ook voor de motorefficiëntie want de 4,2 zes in lijn levert een prehistorisch vermogen van 220 bhp.

IMG_0130

Het verblijdt ons wel dat Classic Riviera het aandurft om dit soort reïncarnatie auto aan te bieden. De La Riviera wordt puur manueel in mekaar geschroefd in Engeland en het zou vijf maanden duren om één auto te produceren. Classic Riviera namen eerder al de Morgan Aero en Morgan Plus 8 subtiel onder handen. Wie niet geïnteresseerd is in auto’s kan bij Classic Riviera ook terecht voor privé jets, jachten en immobiliën.

IMG_0158