Genève Motorshow 2016: lancering van SsangYong XLV

SsangYong is een merk dat niet vaak aan bod komt op de AutoJunior-website. Daar willen we nu verandering in brengen met het nieuws van de lancering van het XLV-model in maart in Genève.

XLV_Front-_-Rear

Wie SsangYong niet goed kent, we schetsen even de situatie voor jou. Het merk, van Koreaanse oorsprong, werd opgericht in 1954 en was gericht op de terreinwagenmarkt. Langzaamaan begaf SsangYong zich op onbekend terrein met het produceren van modellen in andere segmenten. Bekendste modellen daar zijn de Rodius en Tivoli naast z’n 4×4 gamma met de Korando, Actyon en Rexton W. En daar komt nu een model bij, de XLV. Gebaseerd op de Tivoli, beiden staan op hetzelfde onderstel, is de XLV vanaf de C-stijl een stuk langer om een zo groot mogelijk koffervolume te bereiken. 720 liter kan je kwijt achterin.

Qua aandrijving kan je kiezen uit een 1.6 benzine- of dieselmotor met naar keuze een handgeschakelde of zestraps transmissie met voor- of vierwielaandrijving.

XLV_Interior

Nog tijdens de aanstormende Geneva Motorshow 2016 stelt SsangYong de SIV-2 Development Concept voor. SIV staat voor Smart Interface Vehicle en doelt op de emotionele interface tussen de bestuurder en de auto. De SIV-2 wordt aangedreven met een 1,5 liter benzinemotor, een elektrische motor van 10 kW en daarbovenop een batterij van 500 Wh om een uiterst stille rij-ervaring te bezorgen aan de meest zuinige uitstoot- en verbruikcijfers. De concept car toont de toekomst van SsangYong wat betreft aandrijvingen en materiaalgebruik.

SIV-2-concept_Exterior-rear_