Gelekt: Jaguar F-Type SVR

Voor wie een Jaguar F-Type R niet goed genoeg is heeft Jaguar een krachtiger alternatief. Jaguar legt momenteel de laatste hand aan zijn bruutste F-Type, de F-Type SVR.

Ietwat ongelukkig komt de wereld vroegtijdig te weten hoe de Jaguar F-Type SVR er gaat uitzien en hoeveel pk’s er naar de wielen worden gestuurd. En dat zijn er nogal wat, 575 pk om precies te zijn. Gecombineerd met een koppel van liefst 700 Nm zorgen deze cijfers voor een sprint naar 100 km/u in 3,7 seconden. De topsnelheid wordt volgens Jaguar bereikt op 322 km/u.

svr-2

De SVR is ook optisch stoerder geworden dan zijn ‘softere’ voorgangers. Opvallend is de koolstofvezel achterspoiler die vanaf 113 km/u spontaan uitrukt. Daarnaast zijn bredere achterbanden en een lichtgewicht titanium uitlaatsysteem de voornaamste veranderingen.

127397-jaguar-f-type-svr-3

Tot slot wordt het interieur voorzien van typische Britse stiksels en uiteraard zijn de nodige SVR-badges voorzien. Meer info wordt vrijgegeven op 17 februari. De Jaguar F-Type SVR maakt zijn debuut op de autosalon van Genève in maart.