De Ferrari J50, compleet uit het niets

Meestal weten we het wel als er een nieuwe Ferrari op komst is. Tegenwoordig is het haast praktisch onmogelijk voor Ferrari om nog iets in het geheim te bouwen. Het merk wordt namelijk steeds nauwlettend in de gaten gehouden door verschillende media. Een grote verrassing dus dat deze Ferrari J50 toch opeens uit het niets komt.

De J50 is in het leven geroepen om het 50-jarig bestaan van Ferrari in Japan te vieren (vandaar ook de naam). Een heel uniek model zo blijkt. Amper 10 exemplaren zullen het levenslicht zien. Veel kans heb je dus niet om hem ooit in het echt te kunnen aanschouwen. De auto is gebaseerd op de 488 Spider, maar heeft wel nogal wat weg van andere Ferrari’s.

De J50 is ontworpen door Ferrari’s Special Projects Centrum in Maranello. De motor is een opgekrikte versie van de 3.9l V8 uit de 488 Spider, California T en GTC4 Lusso. Deze motor zal zo’n 690 pk leveren aan de J50. Kijken we naar de achterkant, dan zien we dat ook de achterlichten van de GTC4 Lusso komen. Een opvallende vleugel zal voor extra downforce zorgen. De voorkant is een design die we nog niet eerder hebben gezien binnen het merk. We houden er wel van!

Het targadak van deze Ferrari is vervaardigt uit koolstofvezel en laat zich in 2 delen weg vouwen achter de stoelen. De zwarte lijn verwijst naar de Ferrari-modellen uit de jaren ’80 en ’90 die ook deze lijn hadden in hun koetswerk.