porsche 992

Dit mag je niet missen op het Autosalon

Niets beter dan het nieuwe autojaar inzetten met een nieuwe editie van ‘ons’ Brussels Autosalon. Het blijft ons verbazen hoeveel moeite de standhouders doen om telkens weer de mooiste stand uit de grond te toveren. Mooi meegenomen voor de bezoekers én voor foto’s. Alvast een overzicht wat je zeker niet mag missen op het salon.

Audi e-tron

Made in Belgium. Audi’s elektrische SUV wordt in de Audi fabriek in Vorst geproduceerd voor moest je het nog niet weten. Dankzij een 95 kW batterij kan de e-tron rekenen op een rijbereik van 400 km. Optioneel kan de klant kiezen voor zijspiegels die vervangen zijn door camera’s waarvan het zicht op de binnenportieren wordt gedisplayed. Toch even wenen. Het prijskaartje bedraagt ruim € 82.000.

audi e-tron

BMW 3

De BMW 3 is sinds jaar en dag één van de favorieten onder de Belgische chauffeurs, dus met een nieuwe generatie staat er altijd heel wat op het spel. In Brussel kan je wennen aan de nieuwe looks van de BMW 3 die het toch over een nieuwe boeg gooit, al is de G20 nog steeds te herkennen als een BMW 3 reeks, gelukkig.

BMW 8 Cabrio

Wie in stijl en met het nodige rijplezier aan de eerstvolgende zomer wil beginnen is bij de BMW 8 Cabrio aan het goede adres. De vierzitscabrio viert haar Europese première in Brussel samen met de uit de kluiten gewassen X7. Helaas nergens een BMW 7 facelift te bespeuren, al zou er ééntje in de BMW Brand Store in hartje Brussel te zien zijn.

Jaguar F-PACE SVR

Voor sommigen wellicht liefde op het eerst gezicht, de eerste ontmoeting met de Jaguar F-PACE SVR. Wat Land Rover kan met haar Range Rover Sport kunnen wij ook met de F-PACE moet Jaguar gedacht hebben. Alle details vind je hier.

Land Rover SV Coupé

Een hommage aan de eerste generatie Range Rover, want die was er ook in driedeurs variant. De nieuwe Range Rover SV Coupé werd ontworpen door het SVO team dat zich ook over de SVR versies ontfermt. Het resultaat mag er zijn. Het prijskaartje van het tentoongestelde model is met iets meer dan € 300.000 ook navenant. Maar wat een klasse. En gelimiteerd tot 999 stuks. Toch stiekem één van de hoogtepunten van het salon.

Range rover coupé

Mercedes-Benz GLE

Een gloednieuwe Mercedes GLE staat de blinken in Brussel in een prachtige groentint. Net zoals de eerste generatie (toen nog ML) beschikt de uit de kluiten gewassen SUV opnieuw over een derde zetelrij. In de uitvoering zoals hij op het salon staat is de GLE toch nog een stuk stoerder dan de elektrische EQC SUV, maar die is dan weer fiscaal (en misschien ook sociaal) aanvaardbaarder.

Mercedes-Benz EQC

De Mercedes B-Klasse Electric Drive en SLS Electric Drive buiten beschouwing gelaten is Mercedes eindelijk klaar met haar eerste elektrische auto die echt potten moet breken. De EQC is een concurrent voor onder andere de Audi e-tron, Jaguar I-PACE en Tesla Model X. Een uitgesproken design en een autonomie van 400 km moeten klanten overtuigen. Een officiële prijs is er nog niet, maar die zou wellicht net onder € 80.000 uitkomen.

Mercedes-Benz CLA

Pas onthuld en nu al te bewonderen in Brussel. Weliswaar achter de schermen waar een CLA Progessive Line staat. For your eyes only. Meer details hier.

Peugeot 508 SW

Met de 508 SW overtreft Peugeot opnieuw zichzelf. In de configuratie zoals op het salon (GT-Line) is de breakvariant van de 508 meer dan geslaagd. Kijk zeker eens verder dan je neus lang is (lees BMW 3, Audi A4, Mercedes C) bij het kiezen van je volgende leasebak.

Peugeot E-Legend Concept

De naam van deze elektrische concept is alvast veelbelovend. En terecht want de looks zijn schitterend. Een uitzonderlijke mix tussen retro en modernisme. Hetzelfde gevoel komt terug bij het aanschouwen van het interieur waar er zelfs onder de voetruimte een digitale kaart wordt geprojecteerd. Dan nog te zwijgen over de stoelen met fluwelen stof.

Porsche 911

Een nieuwe Porsche 911 is altijd een beetje feest. Porsche brengt drie nieuwe 911’en mee naar Brussel, al staat de Porsche stand dit jaar in de Dreamcars hal. De 992 generatie is er voorlopig enkel als S en 4S al komen daar in de komende jaren ongetwijfeld ontelbare varianten bij.

Subaru BRZ Salon Edition

We hebben nogal een band met de Subaru BRZ, remember onze Wrap-for-life BRZ. Op het salon staat er een Salon Edition van de BRZ te blinken in Cool Gray Khaki. Een kleur die tot voor kort enkel voor de XV was voorbehouden. Het is best de moeite om die BRZ eens te gaan bewonderen, want er worden maar 5 stuks gemaakt. Ook het interieur met een combinatie van bruin en zwart leder maakt duidelijk dat het hier om een speciale versie gaat.

Tesla Model 3

De Elektrische auto waarop iedereen net iets te lang heeft gewacht. Deze auto zal wellicht de toekomst van Tesla bepalen. De Model 3 is er vanaf € 58.800 en dat is toch een stuk hoger dan initieel gedacht. Gelukkig komen er nog minder krachtigere en dus goedkopere modellen met enkel achterwielaandrijving.

Volvo S60

In Brussel staan we voor het eerst oog in ook met de nieuwe Volvo S60. Daar waar de V60 nogal een kloon lijkt van de V90 is de S60 toch gemakkelijk te onderscheiden van de S90. Wel opvallend, voorlopig geen diesels in het gamma en dat zou wel eens zo kunnen blijven. De T8 gekieteld door Polestar stond niet op het salon, maar staat wel nog op het programma.

Dreamcars

Dit jaar is er opnieuw een hal vol met dreamcars. Hiervoor dient wel extra toegang betaald te worden, maar het is zeker de moeite waard. Meer daarover later.

Dreamcars