Breaking: Maserati toont z’n Levante (suv) nu al aan de wereld

Nog net voor 12u middernacht op 19 februari komt Maserati met een persbericht op z’n website dat de langverwachte Levante SUV aan de wereld toont. We wouden de nieuwe Levante toch nog zo snel mogelijk tonen aan ons publiek en daarvoor maken we immers graag overuren. 

56c7862dd43a2

Het design is nog steeds de grote verrassing voor ons. Ondanks de vele tekeningen en gefotoshopte Ghibli’s blijft het design van de nagelnieuwe Maserati in de Maserati-lijn. De voorkant met de herkenbare Ghibli- en Quattroportelook en de achterkant met op het eerste gezicht een Porsche Cayenne (?)-look.

56c7862ea32dc

Meer dan het design en het feit dat de Levante leverbaar is met de gekende huidige Maserati-motoren krijgen we niet te horen van de Italianen. Over die motoren, dat wordt sowieso de 3-liter V6 benzine biturbo en de 3-liter V6 turbodiesel met de bijhorende pk’s. Grootste concurrent van de Levante? Hoogstwaarschijnlijk de Porsche Macan. Foto’s, prijzen, pk’s en andere cijfers volgen vanuit Genève. Geniet intussen van de langverwachte foto’s.

56c7862ee419a

Voor de geïnteresseerden; de naam Levante komt van een straat in Bologna, Italië, waar de oprichters van Maserati voor het eerst op hun autoplannen zaten te broeden. On that bombshell, goodnight!