BMW M235i Racing

BMW M235i Racing vanaf 2015 te koop

BMW M235i Racing

 

BMW Motorsport zal de nieuwe BMW M235i Racing vanaf 2015 in België aanbieden. Deze werd speciaal ontwikkeld om liefhebbers de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan autoraces aan het stuur van een moderne, krachtige en betaalbare wagen. De M235i Racing begon zijn carrière alvast met succes op het grote circuit van de Nürburgring.

De BMW 235i Racing werd geïntroduceerd op de vooravond van de beroemde 24 uren van Zolder en biedt de Belgische amateurliefhebbers de mogelijkheid om zich vanaf 2015 onderling te meten aan het stuur van een krachtige wagen voor een beperkte prijs. Sebastien Golz, projectleider van de BMW M235i Racing bij BMW
Motorsport en Dirk Adorf, piloot bij BMW Motorsport, vervoegden de Belgische projectleider Jan Horemans (BMW Belux) bij de officiële voorstelling.

BMW M235i Racing presentation Zolder - van links naar recht/de gauche à droite: Sebastien Golz (BMW Motorsport, project leader), Jan Horemans (BMW Belux), Dirk Adorf (BMW M)

 

De BMW M235i Racing werd afgeleid van de straatversie die begin 2014 gelanceerd werd en maakte met groot succes zijn racedebuut tijdens de VLN wedstrijden en de 24 uren van Nürburgring. “Wij wilden een krachtige, betrouwbare wagen aanbieden aan een goede prijs” gaf Sebastien Golz mee.

Zijn 2.979 cc M Performance TwinPower Turbo 6-cilinders-in-lijn motor werd oorspronkelijk ontwikkeld door BMW M Performance en levert zo 326 pk. Het vermogen van de Racing variant werd, dankzij de ingreep van BMW Motorsport, opgetrokken tot 333 pk (245 kW). De specifieke rijhulpsystemen die tijdens een wedstrijd nodig zijn, zoals ABS, DSC en tractiecontrole, staan garant voor het optimale rijgedrag van de BMW M235i Racing. De wagen werd bovendien ook uitgerust met een mechanisch differentieel, dat via de catalogus van originele BMW onderdelen ook beschikbaar is voor de straatversie. De Racing versie is ook voorzien van een rolkooi die gehomologeerd is door de FIA en een modern beveiligde benzinetank. Ten slotte werd uiteraard ook de aerodynamica verbeterd door verschillende onderdelen van de BMW M Performance catalogus, van voor- en achterspoilers, diffusor tot achteruitkijkspiegels in carbon.

BMW M235i Racing

 

Dirk Adorf, manager van het BMW Motorsport Junior-programma, verklaarde bij de lancering: “De BMW M235i Racing is de ideale wagen voor jongeren. Met de focus op prestaties en balans biedt dit model alle nodige veiligheid voor een wedstrijdwagen. Tegelijkertijd kan je met deze wagen echt vooruitgang boeken in de automobielsport.” Een BMW M235i Racing kampioenschap zal vanaf 2015 georganiseerd worden. Deze zal de verschillende resultaten van de concurrenten verzamelen in een Belgisch endurancekampioenschap, goedgekeurd door de RACB.

Het aantal wagens op de markt zal beperkt zijn, gezien zijn eerder succes. De verkoopprijs werd vastgesteld op €62 500 (exclusief BTW).