Autosalon New York: Range Rover SV Autobiography is toppunt van luxe en kracht

rrsva_16svab_ext_loc03_lwb_(106138)

Land Rover is de laatste tijd druk bezig met het ontwerpen van speciale versies van z’n modellengamma. Zo zagen we zeer recent nog de Sport HST passeren. Nu hebben onze Britse vrienden zich beziggehouden met de real deal, de enige echte Range Rover, die ze hebben verbouwd tot een luxevoertuig met de beste materialen én een arsenaal aan pk’s.

rrsva_16svab_int_loc01_lwb_(106157)

Liefst 550 paardjes staan vol ongeduld te trappelen in het vooronder. Deze SV Autobiography (SV = Special Vehicle) is daarmee de eerste versie van de vernieuwde Range Rover die de grote V8 met dergelijk aantal pk meekrijgt. Tot voor kort kreeg je die motor enkel in de Range Rover Sport.

rrsva_16svab_int_det05b_(106151)

Langs buiten ziet de Range Rover er, zoals altijd, bijzonder goed uit. Deze SVA nog meer dankzij de two-tone kleurstelling die je kan aanvinken. Aanvinken is een groot woord, de bovenkant van de wagen blijft steeds Santorini Black. Wat de onderkant betreft krijg je wel carte blanche van Land Rover.

rrsva_16svab_ext_loc05_lwb_(106140)

Het interieur is sowieso al een paradepaardje van het Britse elitemerk. Dat probeerden ze bij deze versie nog meer. Van bij het instappen wordt je overspoeld met donker houtwerk, prachtig leder en afgeborsteld metaalwerk. Nog een nieuwtje op deze SV Autobiography is de ‘Event Seating’-optie. Het komt neer op twee uitklapbare stoelen, uiteraard even mooi afgewerkt als het interieur, waar je jouw passagiers even een luchtje kunt laten scheppen of de zondagse paardenkoers comfortabel kunt laten bijwonen. Een gek zicht maar absoluut geniaal gevonden van Land Rover!

rrsva_16svab_ext_det03_b_(106148)

Dit toppunt van luxevervoer wordt voorgesteld op de nakende autosalon van New York later deze week. Prijzen liggen rond de 150.000 Britse ponden. Huidige wisselkoers zegt dat dit zo’n 205.000 euro is. Officiële prijzen volgen ongetwijfeld.