Officieel: Volkswagen werkt Up! bij en komt met suv concept car

Langzaamaan laat elk automerk weten met welke wagens ze naar de Zwitserse beursvloer komen. Zonet heeft Volkswagen dat gedaan. Na het schandaal met dieselmotoren blijven ze met voeten op de grond en brengen ze twee nieuwigheden mee naar Genève. Een vernieuwde Up! en een concept car.

vw-up-2016-00007

De eerste innovatie is die van de Up! . De kleine stadswagen, die ook in Seat en Skoda- versie bestaat, wordt bijgeschaafd. Volkswagen trekt alle registers open voor de Up! . Nieuwe exterieur-kleuren, zetelmaterialen, drie nieuwe uitrustingen, een cross-over en zelfs een lichte vracht-versie met twee stoelen. Dit alles met individualisering in het achterhoofd.

https://www.youtube.com/watch?v=oA4uwI8Sla0

Naast esthetische veranderingen is er technologisch ook nieuws voor de Up! . Zo is er een betere smartphone-integratie. Zo kan je navigatie en muziek nog beter integreren in de wagen. Wat betreft muziek komt Volkswagen met Up! Beats. Een 300 Watt-audiosysteem ontworpen in samenwerking met BeatsAudio. Bovendien is er motorisch ook nieuws. Een 1-liter turbo met 90 pk en 102 gram CO² moet je zuinig door de stad loodsen.

vw-up-2016-00009

De grootste verrassing van Volkswagen is de komst van een suv concept car. “Het begin van een waar suv-offensief”, dixit Volkswagen. Het is een voorloper van een compleet nieuw modellengamma en de concept car zelf komt in een van volgende jaren in een “trendy en betaalbaar” productiemodel.