Autosalon Genève: Wat, waar en wanneer?

Je kan er niet over kijken. De verwijzingen in onze laatste artikels naar het aanstormende autosalon van Genève zijn duidelijk. Maar dat is logisch. Het salon van Genève is een van ’s werelds belangrijkste motorshows voor constructeurs. Een verklaring daarvoor kan zijn dat Zwitserland onafhankelijk territorium is voor elke constructeur. Geen enkele standhouder is immers Zwitsers van oorsprong. Interesse om te gaan? Hieronder wat meer info.

 

Wat?

De eerste editie van de Geneva International Motor Show (officiële naam) werd gehouden in 1905. Het jaarlijks terugkerend automotive evenement wordt georganiseerd door het OICA, de ‘Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles’. Al van in het begin waren alle grote spelers op de toenmalige automarkt aanwezig.

77.000 m² auto’s, 200 constructeurs uit 30 landen, naar schatting 700.000 bezoekers, 67 persconferenties en liefst 10.000 journalisten (waaronder AutoJunior), dat zijn de kerncijfers van de 86ste editie.

De Aston Martin Vulcan was één van de blikvangers in 2015
De Aston Martin Vulcan was één van de blikvangers in 2015

 

Waar?

Place to be is PalExpo, een exporuimte met 7 hallen net naast Geneva Airport. Bezoekers met het vliegtuig stappen dus zo de beursruimte binnen. Bezoekers met de wagen of trein bezoeken best eens de website van de organisator  om efficiënt en zonder al te veel tijdsverlies op de beurs te geraken.

Een plan van het salon is altijd handig meegenomen.

map_salon2016

 

Wanneer?

Officieel loopt de 86ste Geneva International Motor Show van 3-13 maart 2016. Gezien de grote mediabelangstelling én belangrijkheid van het salon voor elk automerk zijn er twee persdagen voorzien, op 1 en 2 maart. Dagen waarop wij van AutoJunior de nieuwigheden kunnen gaan opsnuiven en verslag uitbrengen voor jullie. Je hoeft dus helemaal niets te missen van deze motorshow. We voorzien een karrenvracht aan artikels, video’s en foto’s van alle primeurs. Het enige wat je moet doen is ons volgen op Facebook, YouTube en Instagram. Zeker doen, het wordt de moeite. We waren er ook in 2015.

Een lijstje met de grootste primeurs uit Genève kan je deze week nog verwachten.

Ook de Ford GT was voor het eerst van de partij in Genève vorig jaar.
Ook de Ford GT was voor het eerst van de partij in Genève vorig jaar.